Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πολύς ντόρος για το τίποτα


Τις τελευταίες εβδομάδες μονοπωλεί τις συζητήσεις κατοίκων του χωριού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου το θέμα του βιολογικού καθαρισμού και του περιβόητου ακινήτου που θα πουληθεί από ιδιώτη στο Δήμο για να γίνει το έργο! Αυτό που δεν εξηγήθηκε από την αρχή είναι πως και το ακίνητο και το έργο θα γίνουν με χρήματα της ευρωπαϊκής ένωσης και όχι των δημοτών αφού κάποιοι συμπέραναν πως τα χρήματα για το ακίνητο θα δοθούν από το Δήμο!  Να
πούμε επίσης  πως η επιλογή του  χωραφιού και κατ επέκταση  το έργο δρομολογήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Μεδεώνος που φέρει και την αποκλειστική ευθύνη για την όποια τυχαία ή όχι επιλογή. Το έργο πλέον έφτασε στο να κινδυνεύει να μην εκτελεστεί και επειδή κάποιοι θεώρησαν προνομιακή την μεταχείριση στο να πωληθεί το ακίνητο στην τιμή των 214 .000 ευρώ οδηγήθηκαν σε ανέξοδη μικροπολιτική και κριτική χωρίς να σκέφτονται πως το έργο κινδυνεύει να χαθεί! Αυτό που έχουμε να πούμε λοιπόν είναι πως το έργο πρέπει να προχωρήσει  και  αυτό γιατι  το έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της Κατούνας . Να γνωστοποιήσουμε επίσης πως  αν χαθεί,  βάση της νέας απογραφής και  λόγω του ότι ο πληθυσμός μας  έπεσε κάτω από 2000κατοίκους πως δεν μπορούν να ξαναγίνουν αυτής της εμβέλειας έργα στο χωριό! Είναι λοιπόν μια τελευταία ευκαιρία και μια ευκαιρία για απασχόληση αφού με την ολοκλήρωση του έργου θα εργαστούν τουλάχιστον 5 άτομα σε μόνιμες θέσεις από την περιοχή μας. Ας αναλογιστούν όλα τα παραπάνω οι αρμόδιοι και ας ενεργήσουν! Αυτό που έχουμε να πούμε ως συμπέρασμα είναι …πολύς ντόρος για το τίποτα!

1 σχόλιο:

  1. Οι παλαιοκομματική τακτική του ''άλλος πληρώνει οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα'' να σταματήσει εδώ και τώρα. Ο δήμος μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο για αναγκαστική απαλωτρίωση όπως έγινε και στο φράγμα Αχυρών και στην ζεύξη Ακτίου-Αμβρακίας, και έτσι το έργο μπορεί να αναπτυχθεί κανονικά.
    Η Χρυσή Αυγή θα χώσει στη φυλακή όποιον υπόγραψε ή θα υπογράψει παρανομίες.ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή