Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τι έγινε πραγματικά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κατούνα;

   








     Διπλή  συνεδρίαση  του Δημοτικού   Συμβουλίου Ακτίου- Βόνιτσας  πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο χωριό μας.Το πρόβλημα  των  αυξημένων λογαριασμών του νερού που έφτασαν σε πολλούς  συγχωριανούς μας  απασχόλησε την συνεδρίαση. Αφού το συγκεκριμένο  θέμα εκμεταλλεύτηκε  ψηφοθηρικά η αντιπολίτευση και μερίδα υποκινούμενων συγκεντρωμένων δημοτών, την λύση έδωσε ο υποψήφιος και αναπληρωτής Δήμαρχος   Θύμιος  Φερεντινός  ο οποίος τοποθετήθηκε τελευταίος από όλους για το θέμα  και  πρότεινε  συγκεκριμένη λύση η οποία ικανοποίησε τον συγκεντρωμένο  κόσμο.
 Στην διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Νίκος Σολδάτος επιχείρησε ένα απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του. Μίλησε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για όσα έχουν προγραμματιστεί, ενώ εξήγησε προς πάσα κατεύθυνση  την δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται ο Δήμος , ιδίως λόγο χρεών που έχει κληρονομήσει  από την συνένωση των τριών πρώην Καποδιστριακών Δήμων! Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Αποστολάκης προσπάθησε με τα λεγόμενά του να προπαγανδίσει και να ακυρώσει την πολιτική της ομάδας  Σολδάτου με πολλές πλάγιες  και ευθείες αναφορές στο αντίπαλο του Θύμιο  Φερεντίνο. Η προσπάθεια αυτή του κ. Αποστολάκη έπεσε στο κενό αφού τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο υποψήφιος Δήμαρχος του εξήγησαν ότι τα χρέη που κληρονόμησαν και τα δάνεια από όταν εκείνος ήταν Δήμαρχος Ανακτορίου , ευθύνονται για την όποια στασιμότητα παρατηρείται  σε έργα. Αυτά συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    Τώρα για όσους δεν ήταν στην αίθουσα συνεδριάσεων αλλά εξέφρασαν άποψη τέτοια που τους βόλευε, το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι περαστικά τους. Φάνηκε  από την συνεδρίαση και  ποιος  είχε ηγετικά χαρακτηριστικά και ποιος κορόιδευε τον κόσμο και ποιος ξέχασε τα "φέσια" που άφησε ....

2 σχόλια:

  1. h apopseis tou mplog sto opoio anafereste ws kyria anafora eixan thn epithesh pros ena sygkekrimeo proswpo!! gia th akriveia mia fasistoeidh proswpiki epithesh pou stoxo eixe th plhksh enos sygkekrimenou proswpou k oxi tis apopseis Apostolaki!!! oudwlws noiazoun to k Soldato oi apopseis APOSTOLAKI!!! kalo tha htan na mhn aposiopeite tetoiou eidous fasistikes praktikes enantion proswpown pou toulaxisto ayta den exoun faei oute ena eyrw!!! ayto gia kapoies kyries k kyrious pou espeysan nakanoun anarthseis epivevaiwnontas th palia rhsh: <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε! Φτάνει πιά ο λαϊκισμός και το λιβάνισμα ! Χορτάσαμε πιά με υποσχέσεις και παραπληροφόρηση. Εξηγούμε : Ο εκλεκτός σας υποψήφιος και νυν αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ . Βρέθηκε ξαφνικά προ μιας καθολικής αντίδρασης των Κατουνιωτών και προκειμένου να κερδίσει ψηφουλάκια , μετέθεσε το ήδη ψηφισθέν ζήτημα στο μέλλον. Γνωρίζει ότι για να αλλάξει η απόφαση , χρειάζεται νέα απόφαση του ΔΣ. Δλδ , να ξαναψηφίσουν οι ΔΣύμβουλοι αντίθετα σε αυτό που ήδη ψήφισαν. Τέτοια σοβαρότητα, τέτοια σοβαρή μελέτη, τόσος σοβαρός προβληματισμός για ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στη τοπική κοινωνία, την οποία μάλιστα δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν όπως όφειλαν, πριν αποφασίσουν. Άντε τώρα να αξιολογήσεις αυριανούς υποψηφίους . Αυτούς που δημιουργούν με τις αποφάσεις τους εντάσεις, που δείχνουν ότι αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις τοπικές κοινωνίες και με ευκολία , για λόγους ψηφοθηρικούς , παίρνουν τους λόγους τους – ψήφος τους – πίσω. Που υπόσχονται ότι θα ξανασυζητηθεί το θέμα. Άντε τώρα να πάρεις σοβαρά τέτοιους υποψηφίους. Λοιπόν, φερέφωνα παπαγαλάκια του κάθε επίδοξου σωτήρα. Έχουμε και κριτική άποψη αλλά και μνήμη. Θυμόμαστε τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις μετεκλογικές πρακτικές τους. Αποδείχθηκαν λιγότεροι των προσδοκιών. Και θα κριθούν με βάση τα εργα τους . Από λόγια , χορτάσαμε.
    ΥΓ Δεν ξέρω αν δημοσιεύεις αντίθετες απόψεις, μου αρκεί που το διάβασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή